Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.
Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?
Få 3 tilbud på takløft
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende
Takløft eller takopplett
Når man tenker seg godt om og snakker med en profesjonell arkitekt hender det at noen finner ut at de ikke trenger takløft, men heller kan greie seg med et takopplett som vil koste en del mindre. I noen tilfeller vil det heller ikke være tillatt i henhold til reguleringsplanen fra kommunen å utvide huset oppover med påbygg eller takløft. Da kan eneste utvei for å få seg mer plass være å nøye seg med et takopplett.
Et takopplett er rett og slett en metode der du bare hever en del av taket. Dette er ofte gjort i forbindelse med et vindu slik at man kan få mer dagslys inn. Takopplett langs sidene av huset kan også hjelpe deg med å heve takhøyden generelt i hele etasjen uten at man dermed hever det høyeste punktet på huset.
Et takløft vil som regel alltid kunne gi deg mer plass inne enn et takopplett. Det er derfor de som har anledningen til det ofte velger takløft i stedet for takopplett når de allikevel skal i gang med arbeidet. Takløft vil som regel også bidra mer til å øke verdien på bygningen enn det et enkelt takopplett kan gjøre. Dersom du for eksempel har et hus på 1,5 etasjer kan du med et takløft ofte kunne få et fullverdig 2 etasjes hus.
Hva vil ditt prosjekt koste?
Byggstart mottar kopi av tilbud og faktura fra alle prosjektene vi tilrettelegger for. Basert på dette har vi utarbeidet en prisdatabase med gjennomsnittspriser du som kunde kan dra nytte av for å beregne prisen på prosjektet ditt. Husk at prisene under er gjennomsnittlige priser, og at ditt prosjekt kan variere en hel del basert på en mengde faktorer som vi vil gå inn på i litt mer detaljer i denne artikkelen.
I snitt koster et takløft 26.000 kroner per kvadratmeter. Noen prosjekter kan ende opp med å koste så lite som 18.000 kr per m2, mens mer kompliserte prosjekter kan ende opp med en kvadratmeterpris på opptil 40.000 kroner. Disse prisene inkluderer alle kostnadene for prosjektet, inkludert arbeidet på de ulike fagområdene, materialene som håndverkerne besørger, og til og med overflatematerialene du som kunde vanligvis besørger selv.
Disse gjennomsnittlige prisene vil for mange være en god pekepinn for hvilken pris man kan forvente seg på prosjektet sitt når man setter i gang.
For å finne ut nøyaktig hvor mye prosjektet ditt vil koste kan du registrere prosjektet ditt på Byggstart. Der kan du komme i kontakt med kvalitetssikrede entreprenører, som etter befaring kan gi konkrete tilbud på akkurat ditt prosjekt.
Få 3 tilbud på takløft
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende
Hva er det som driver prisen på takløft?
Pris per kvadratmeter kan være veldig nyttig for å få et overblikk når man budsjetterer for prosjektet sitt, men det vil sjelden gi deg en nøyaktig kostnad for prosjektet ditt. Dette er fordi det naturlig nok er visse ting som driver prisen på takløft mer enn andre.
En av tingene som driver prisen på prosjektet ditt er selvfølgelig hvor stort arealet er på huset der taket skal heves. Desto større hus desto billigere per m2 på grunn av skalafordeler, men desto dyrere blir selvfølgelig prosjektet totalt.
Hvor mye taket skal heves er også en faktor som har innvirkning på prisen. Dersom du skal heve taket mye vil det koste deg mer enn dersom du bare hever det litt. En viktig faktor som også driver prisen på takløft er dersom du må gjøre store inngrep i den bærende konstruksjonen. Desto mer du hever taket desto større sjanser er det for at du trenger å oppgradere den bærende konstruksjonen for at huset ditt skal kunne tåle den ekstra belastningen.
Det kan være lett å glemme at selve takløft-delen bare er halve jobben. Etter at det er unnagjort må man til med oppussing inne. Man trenger gulv, vegger, elektrisitet, rør og ventilasjon. Hvor mye, og hvilken type oppussing man trenger å gjøre er en viktig faktor som påvirker hvor mye takløft-prosjektet ditt vil koste.
Her er det veldig store prisforskjeller både på hvilke rom man bygger og på hvilken standard folk vil ha på materialene. For eksempel koster det mye mer å bygge seg nye våtrom, slik som bad eller kjøkken, enn det koster å bygge seg ekstra soverom eller stue. Når det gjelder fliser eller parkett finnes det veldig mange standarder og prisklasser. Om man vil velge fra øverste hylle med disse tingene merkes det også veldig fort på prisen per kvadratmeter.
Det dyreste du kjøper er i mange tilfeller håndverkertjenestene. Det er betydelige prisforskjeller mellom entreprenører, så du vil ofte kunne spare en del tusenlapper dersom du finner en konkurransedyktig entreprenør.
Det er selvfølgelig også viktig å huske på at rett entreprenør ikke alltid vil være det billigste tilbudet du mottar. Sjekk alltid at entreprenøren har gode referanser, godkjenninger på plass og solid økonomi. Det finnes altfor mange skrekkeksempler på at billige tilbud fra håndverkere ender opp med å koste det dobbelte. Vi anbefaler at du innhenter minst 3 sammenlignbare tilbud før du bestemmer deg. Vi foreslår også at du først velger firma basert på profesjonaliteten og bakgrunssjekk, før du deretter kan vurdere de forskjellige tilbudene basert på prisen.
Hva er inkludert i prisen fra entreprenør, og hva kjøper du inn selv?
Når du jobber med en totalentreprenør vil de gi deg et tilbud som inkluderer alle arbeidene på alle de forskjellige fagområdene. Det vil også inkludere de fleste materialene som trengs for arbeidet, men det er vanlig at overflatematerialer besørges av kunden. Dette er fordi det er så mange forskjellige stiler, standarder og prisnivåer for disse produktene at det vil være nærmest umulig for entreprenøren å inkludere dette i pristilbudet.
Pris på fliser og parkett ligger for eksempel fra ca 100 kr per kvadratmeter, opp til flere tusen kr per kvadratmeter. Arbeidet med å legge parkett og fliser vil vanligvis inkluderes i tilbudet fra entreprenøren. Baderomsmøbler, toalett og armaturer er heller vanligvis ikke inkludert i tilbudet fra entreprenøren av samme grunn som fliser og parkett. De fleste har veldig forskjellige ønsker om hvordan badet skal være innredet. En minstepakke vil koste deg så lite som 10.000 kr, men de aller fleste bruker mye mer. Arbeidet med å installere disse er inkludert i entreprenørens tilbud.
Hvordan kan man redusere prisen?
Når man holder på med et så omfattende prosjekt som takløft kan det være greit å få redusert kostnadene der det er mulig. Vi har derfor inkludert noen tips her om hvordan det går an å redusere prisen på prosjektet ditt.
Materialer er naturligvis en av de store kostnadene på prosjektet ditt. Det går an å spare på materialer dersom man er litt smart med hvor og når man kjøper dem. Ved å planlegge tidlig kan man følge med på hvor og når de forskjellige materialene man trenger er på tilbud. Da sparer man ofte en hel del uten at det går ut over kvaliteten.
Det finnes ofte også ting du kan gjøre selv. De fleste kan gjøre ting som for eksempel å hjelpe til med riving og håndtering av avfall. Maling, tapetsering og gulvlegging er også noe mange foretrekker å ta seg av selv. Husk bare at din egen tid også er verdifull, og at det ofte vil ta mye kortere tid for håndverkerne å gjøre også disse jobbene siden de er rutinerte og vant med å gjøre disse jobbene unna i en fart.
Det lønner seg å sette opp et budsjett over hva du skal gjøre og holde deg til det. Sjekk jevnlig for å forsikre at budsjettet blir fulgt. Det kan være fristende å sette i gang med andre oppgaver slik som for eksempel oppussing i andre deler av huset som du i utgangspunktet ikke hadde planlagt. Det ene fører ofte til det andre, og før du vet ordet av det har du brukt mye mer enn det du i utgangspunktet budsjetterte for.
Hvordan finne de rett fagfolkene for jobben?
Ingen liker å sitte igjen med store løfter fra konkurse håndverkerfirma og et hus uten tak utpå senhøsten. Takløft er et kritisk prosjekt for hjemmet ditt, så du bør tenke deg om to ganger før du velger entreprenøren for jobben. Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart sjekker kredittrating, godkjenninger og referanser, og kobler deg med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt. Med Byggstart trenger du bare registrere prosjektet ditt, så matcher vi deg kostnadsfritt og uforpliktende med flere entreprenører som du vil motta tilbud fra, slik at du kan sammenligne.